De duivensport is een “gemengde sport”, ofwel dames en heren spelen tegen elkaar. In de duivensport gaat het tenslotte niet om het hebben van spieren
of longinhoud. Het gaat om drive, inspiratie, mentaliteit, liefde voor het dier en een eenheid die nodig is om samen te presteren. De NPO wil deze vrouwen graag naar de voorgrond halen en stimuleren om zelf ook actief de sport te gaan beoefenen en steunt de lancering van de Ladies League in 2019. De competitie wordt gespeeld met speciale roze ringen.

Bas Thiele en Gert Twaalfhoven hadden de idee om deze competitie in kring 3 op te zetten en door dames te laten organiseren. In 2019 hebben Gitta Twaalfhoven, Pauline Kroon, Corrie Thiele en Mary Duindam de Ladies League competitie voor kring 3 georganiseerd. Een mooie succesvolle editie met veel verschillende winnaars.

Omdat de Ladies League Competitie zo een succes was heeft de commissie besloten om deze competitie ook in 2020 te organiseren.

De commissie van 2020 bestaat uit Linda Jansen (Pleines), Gitta Twaalfhoven (PV Heemskerk) en Mary Duindam (De Snelvlieger).

De commissie van 2021 bestaat uit Linda Jansen (Pleines), Gitta Twaalfhoven (PV Heemskerk) en Mary Duindam (De Snelvlieger).